dilluns, 1 de desembre del 2008

Die Welle



Aquest cap de setmana he vist la pelicula La Ola. Pràcticament un manual de procediment per a muntar la teva pròpia dictadura. Feia temps que no veia una pel·lícula tant interessant. Les preguntes són les de sempre, i ja tenim molta filmografia al respecte. Per a mi la millor sense cap mena de dubte, "The Wall". Aquí va una petita mostra.



També trobo referències a la Naranja Mecánica.



I podria seguir dient pel·lícules, com per exemple Brazilia, Apocalypse Now, Big Brother, Un Món Feliç i tantes i tantes més pelis/llibres al respecte. Això és el que passa quan et tornes "Abuelo Cebolleta".

Aquesta m'ha agradat molt per la simplicitat del lleguatge. Sense caure en la tonteria, i amb una molt bona interpretació de tots els actors, la peli enganxa des de el primer moment i fa pensar. Cert que el desenllaç es totalment previsible, però que més dona.

Un altra cosa que la fa molt interessant és el context actual. A diferència del que passava amb The Wall, on es parla molt de les pors a trencar el mur, cosa que llavors desitjava molta gent. Aquesta parla de les pors a que la juventut actual n'aixequi un altre...No se si em capteu, però la cosa acollona.